Eskeland

År
2011
Byggherre
Privat
Sted
Sandnes

Eskeland-prosjektet dreier seg om en liten hytte bestående av en ny og en eldre del, som ligger et lite stykke utenfor Sandnes.

Den gamle bungaloven så sliten ut, da vi kom inn i prosjektet. I flere år hadde den stått ubrukt, taket var ødelagt og vegetasjonen hadde tatt over hele tomten. Sammen med byggherren ble det bestemt at den originale hyttekroppen skulle tilbakeføres til dens opprinnelige utseende. Et tilbygg fra 1950-60-tallet ble revet, til fordel for en ett nytt tilbygg, med et mer moderne formspråk. Dette tilbygget legger seg på tvers av den originale hyttens lengderetning, og framstår som et separat volum.

Også innvendig er de to bygningskroppene forskjellige, og hver del byr på en egen romopplevelse. Den gamle er restaurert med farger og interiør som bidrar til å skape et romslig og behagelig, men samtidig intimt rom. Det den gamle delen ikke har, er en åpen tilknytning til hagen, derfor er det nye tilbygget oppført med store vinduer ut. Denne delen av hytta har fått lyse, homogene treoverflater. Stuen er luftig og enkel med drøyt fire meter til taket.

På baksiden av hytten skråner terrenget oppover mot avkjørselen til tomten. Fra dette nivået er det laget en gangbro inn i tilbygget, som løper gjennom bygget; helt ut til de store vinduene med utsikt over fjorden.

Byggmester: Høie Ueland

Fotograf: Rasmus Norlander

TIL TOPPEN